ASECAM. Asociación de Empresarios Camp de Morvedre.
ASECAM Ph. +34 962 698 048
Avenida Fausto Caruana, 37 Sagunto, ES
ASECAM. Asociación de Empresarios Camp de Morvedre.
Actualidad

Les empreses del Camp de Morvedre aposten pels Objectius de Desenvolupament Sostenible

A l'esdeveniment ha acudit el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo

Les empreses del Camp de Morvedre aposten pels Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM) ha organitzat durant el matí d'aquest dijous una jornada sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats a les Nacions Unides i la seua aplicació en les empreses. Cal recordar que un total de 193 països van aprovar aquesta agenda que està composta per un 17 punts i 169 accions a desenvolupar en diversos àmbits i al qual s'han acollit des administracions fins a empreses privades i entitats.

En l'acte, al qual han acudit més de mig centenar de persones a la sala d'actes de la Casa de la Cultura Capellà Pallarés de Sagunt, ha estat present la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed, el director general de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana, Federico Buyolo, i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt, Enric Ariño.

«Aquesta idea va sorgir després d'un dels esmorzars de treball que organitzem des ASECAM; ens hem adonat que tenim moltes empreses associades que estan molt interessades en els ODS, hi ha algunes que ja les tenen alineats amb la seua estratègia, altres estan començant a treballar en ells i altres fan accions que tenen a veure amb els ODS, sense saber-ho .

Per aquest motiu aquesta jornada ha servit perquè els nostres associats puguin adquirir consells i idees que, posteriorment, puguen portar-lo a la pràctica », ha afirmat la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed

Així doncs, el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, ha explicat que els ODS «és una agenda multisectorial que va més enllà de tenir 169 accions a desenvolupar en un full de ruta, és un nou contracte social global, una visió diferent del que serem i la necessitat de tenir una realitat on s'integrin la part econòmica amb la social i la mediambiental. El paper de les empreses és fonamental per aconseguir un desenvolupament sostenible inclusiu ». Per la seva banda, el regidor de la corporació municipal saguntina, Enric Ariño, ha felicitat a ASECAM per iniciatives com aquesta i ha assegurat que, després d'escoltar les ponències de la jornada «encara queda molt per fer».

I és que, en un primer lloc, ha estat Elena Galante, Consultora en Responsabilitat Corporativa i Cooperació al Desenvolupament, l'encarregada d'oferir una conferència sobre com poder incorporar els ODS a les empreses. En aquest sentit Galante ha informat dels cinc passos que recomana per a la integració d'aquests objectius: conèixer i entendre què són els ODS, relacionar els impactes de l'empresa amb ells, establir objectius i metes, implementar un pla i, finalment, realitzar un informe amb els èxits obtinguts.

Finalment, han estat cinc les empreses que han participat en aquesta jornada per explicar de quina manera s'han inclòs els ODS en els seus mercantils. En aquest cas han acudit la responsable de programes de Responsabilitat Social Corporativa, Patricia Corrons, director de Responsabilitat Social Corporativa de Bankia, David Menéndez, la cap de control ambiental de Gas Natural Fenosa, Laura Aznar, director d'RSE i Relacions Institucionals, Paco Alós, i la responsable de Medi Ambient de la planta de LafargeHolcim en Port de Sagunt, Raquel Cezón.

D'aquesta manera, la reducció de les emissions de CO2, la igualtat de gènere o accions en pro de les famílies més necessitades, són algunes de les actuacions que porten a terme aquestes empreses. Cezón ha explicat, per exemple, el projecte de restauració de pedreres que porta a terme LafargeHolcim pel qual han estat premiats per la Fundació Biodiversitat a Espanya, sent el projecte que aquesta entitat portarà als guardons a nivell europeu. Per la seua banda, des de Caixa Popular promouen 'generar camins a la dignitat', Gas Natural Fenosa té un pla de vulnerabilitat energètica, Bankia dóna suport a les inversions socialment responsables mentre que Iberdrola ha creat un programa d' 'electricitat per a tots'.

© ASECAM. Asociación de Empresarios del Camp de Morvedre